Litteken balancing

Balanceren en in harmonie brengen van littekens

Fysieke, mentale, emotionele en energetische impact van een litteken
Een litteken laat een lichamelijke en diepe emotionele en energetische indruk achter. Het brengt beperkingen in beweging van het weefsel, ingewanden en gewrichten met zich mee. Het litteken bewaart de herinnering aan een traumatische gebeurtenis, een chirurgische ingreep en het stadium van genezing. Door de beschadiging in ons energetisch lichaam heeft het litteken een grote impact en vaak een negatieve invloed op ons welzijn. Vrede sluiten met het litteken is een bevrijding voor ons. Een onbehandeld litteken kan leiden tot zwakte, vermoeidheid, nek- en rugklachten, energetische disbalans en het kan ziektes veroorzaken in de loop der jaren.
Met de (Keizersnee) Litteken Balancing methode geef je jezelf de gelegenheid om met heling en beweging weer krachtig verder te gaan en gezond te kunnen functioneren. Dit is een actief proces waar je zelf aan mee kunt werken.
Een litteken helen betekent niet dat het zal verdwijnen, maar het zal meer levendig en lichter aanvoelen en meer in harmonie met het lichaam. Litteken Balancing kan ook toegepast worden om de balans van brandwonden en andere beschadigingen van de huid te herstellen zowel voor vrouw, man als voor kinderen.
Een Litteken Balancing sessie bevordert het herstel van je mogelijkheden en geeft de gelegenheid om je krachten te herstellen om vervolgens evenwichtig, helder en gezond verder te gaan in het leven.

Een pasgeboren baby is een mens die waarneemt op een relatieve gedifferentieerde wijze. Hij voelt de pijn, hij reageert – iets wat nooit eerder bekend was. Uit Bioenergetics van Eva Reich en E.Zornànsky – Ed. Tecniche Nuove

De huid en het litteken

De tastzin, ‘de moeder van de zintuigen’, is het zintuig dat het meest direct te maken heeft met de huid en is het eerste zintuig dat zich ontwikkelt in het menselijk embryo. De huid scheidt de binnenkant van de buitenkant van het lichaam, als een ‘mantel’ filtert en beschermt het ons.
Wanneer de huid wordt blootgesteld aan een trauma (bijv. tijdens een operatie of een ongeval), waarschuwt ons ‘schild’ ons voor dit ‘aanvallen’ en we zullen ons gewond voelen in onze natuurlijke balans. Alle littekens zijn in feite weefsels die de herinnering behouden aan een of andere vorm van ‘agressie’.
Vaak is het deel van de huid dat een wond heeft opgelopen, verhard. Dit creëert een mechanisch en functioneel spanningsveld dat een aanzienlijke impact inhoudt op emotioneel en energetisch niveau. Het litteken dat zich op fysiek niveau vormt, blijft ‘energetisch’ geopend; de huid werkt niet meer als een barrière en als gevolg daarvan zijn we kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf en verliezen we energie.
Een litteken kan vaak leiden tot:
• vermoeidheid,
• gebrek aan vitaliteit,
• emotionele nood,
• storing van organen, meridianen, chakra's,
• fysieke problemen,
• problemen in de moeder-kind relatie,
• problemen in de relatie tussen vrouwen en partners,
• stoornissen in de seksualiteit bij litteken van keizersnede, episiotomie, rupturen of andere verwondingen met betrekking tot de baarmoeder.

Keizersnee-, episiotomie- en ruptuurlitteken

Kun je moeilijk herstellen na je keizersnee? Heb je last van vermoeidheid, rugklachten, schuldgevoelens, angst? Ben je toe aan balans, energie…bevrijding?
Het litteken van een keizersneebevalling (of andere littekens die de baarmoeder betreffen) is een bijzondere en complexe aanwezigheid. Een keizersnee redt het leven van vrouwen en kinderen, maar tegelijkertijd wijzigt het diepgaand ons systeem op alle niveaus.
Een keizersneelitteken resulteert vaak in fysieke en energetische onbalans in de daaropvolgende jaren en kan ook leiden tot vermoeidheid, nek- en rugklachten, energetische en emotionele disbalans, zwakte of ziekte. Het vrede sluiten met het litteken (bijv. Keizersnee, episiotomie of ruptuur) is een bevrijding en een nieuw begin voor jou als vrouw en moeder, maar ook voor je kind dat in vrijheid zijn weg kan gaan.
Met deze behandeling geef je jezelf de gelegenheid om weer krachtig en in balans verder te gaan en gezond te functioneren. Dit is een actief proces waar je zelf aan meewerkt. Om het gewenste resultaat te behalen, zijn meestal enkele sessies nodig.

Methode Litteken Balancing

Ontspanning
Een diepe ontspanning is het uitgangspunt voor het aanvangen van de reis die wordt voortgezet in een continue open dialoog.
Wanneer je je op een golflengte van een hogere frequentie afstemt, is het dagbewustzijn (persoonlijkheidsbewustzijn) rustig. De geest ontspant en het veld van bewustzijn is gekoppeld aan die van de kosmos. Meestal wordt deze staat ervaren als eenheid. Wanneer je bent aangesloten en in harmonie met jezelf, begin je te ervaren wie je werkelijk bent in de Essentie en ‘open’ je je meer voor je intuïtie, want intuïtie is aangesloten op het gebied van hoger bewustzijn. Op het moment dat je ontspant, heeft het bewustzijn de mogelijkheid haar trillingsveld te verhogen, waardoor je je opent voor inspiratie. In de drukte van het dagelijks leven is het meestal een uitdaging om te luisteren naar je intuïtie.
De energievelden die deel uitmaken van het energetisch lichaam zijn niet alleen gevormd in dit leven. Het fysieke lichaam is ook een weerspiegeling of uitdrukking van onze vorige levens. En alle energievelden zijn volledig en in een zekere orde en regelmaat bij elkaar samengebracht in ons energiesysteem.

Het lichaamswerk, de ademhaling en remedies
Tijdens de sessie wordt de aandacht gericht op fysieke benadering, via de ademhaling, en blijft men in verbinding met het lichaam en emoties. De mate waarin varieert, afhankelijk van de persoon en situatie en zijn of haar reacties.
Tijdens de behandeling worden voor de chakra's vaak remedies en essentiële oliën gebruikt om het lichaam te stimuleren en het in staat te stellen om de geblokkeerde emoties weer in gang te zetten.
Tijdens het proces van het in balans en in harmonie brengen gebruikt Jacqueline, in aanvulling op de remedies voor de chakra's en essentiële oliën, Nederlandse lichtfrequenties van Healing Arts die ondersteuning en bevordering van de structuur van het licht in het lichaam helpen te herstellen, te verlichten of in contact brengen met de energetische blokkades en het gerelateerde veld van bewustzijn. Op deze manier kan de kracht van zelfheling weer op gang gebracht worden en opnieuw toegang bieden tot het specifieke schaduwgebied en de genezing bevorderen.

Fasen
De sessie bestaat uit verschillende fasen waaronder: dialoog, lichamelijke ontspanning,
energieharmonisatie, emotionele ontlading, de overdracht van positieve informatie, verzoening.
Tijdens het verwerken van de ervaring die aan de oorsprong van een litteken staat, wordt er een nieuwe eenheid of verbondenheid tussen het lichaam en emoties gecreëerd. Bovendien worden de deuren geopend voor een natuurlijk genezingsproces en wordt het mogelijk je weer verbonden te voelen met je oorspronkelijke zelf: een terugkeer naar het eigen potentieel.
Tijdens de sessie wordt veel ruimte gegeven aan de dialoog en er is ruimte voor het delen van de ervaring. Een deel van de sessie vindt meestal op de behandeltafel plaats. De behandelde persoon blijft gekleed en wordt eventueel omwikkeld met dekens. Er wordt alleen in direct contact met de huid gewerkt als het litteken hierom vraagt. Perineum littekens worden alleen behandeld vanuit het energetisch lichaam, niet direct op de huid.

Sessie tijdens zwangerschap of na de bevalling

Om een litteken in balans te brengen na een keizersnede, episiotomie en/of ruptuur, is het goed om een ​​paar maanden te wachten na de geboorte, zodat de moeder eerst ruimte, energie en tijd kan besteden aan het nieuwe ritme van het leven met haar baby. Er zijn voor de periode na de bevalling, om de littekenvorming positief te laten verlopen, wel adviezen en tips om voor een mooie genezing van de wond. Daarvoor kan men een consult aanvragen.
Het is aan te raden om een litteken van een vorige bevalling voor een nieuwe conceptie te behandelen. Dan kan er op diep niveau gereinigd en gezuiverd worden zonder dat het nieuwe kindje iets meekrijgt van emotieverwerking e.d. Daarnaast is het fijn voor het kindje om vanaf het eerste moment na de conceptie (en eigenlijk al vòòr de conceptie) een ‘verbonden’ moeder te treffen en in een ‘warme’ baarmoeder als huisje te kunnen verblijven.
Verwacht je opnieuw een kind, dan is het goed om je angsten en emoties, gerelateerd aan de vorige ervaring, te zuiveren en in balans te brengen. Het is gunstig als de moeder aan haar vertrouwen werkt als ze angsten voelt voor de volgende bevalling. Begeleiding via enkele sessies verstevigt de binding met het nieuwe kindje.
In dit geval is de procedure anders dan die wordt gebruikt bij postpartum. De behandeling is hoofdzakelijk gewijd aan de communicatie met de ziel van de baby die zich in de baarmoeder bevindt. Als een vrouw klaar is om zich tijdens de zwangerschap diep van binnenuit te openen om haar blokkerende emoties te transformeren, kan het zijn dat slechts een sessie genoeg is op weg naar een succesvolle natuurlijke bevalling (VBAC= Vaginal Birth After Cesarean).
Echter, zoals hierboven beschreven, is het raadzaam om een litteken in balans te brengen voordat er een nieuw conceptie plaatsvindt, als je een natuurlijke bevalling na een keizersnede wenst.

Aantal sessies

Meestal zijn er meerdere sessies nodig om je in balans te voelen, afhankelijk van je behoefte om aan jezelf te willen werken. Het fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch in balans brengen van een litteken is een complex proces waarbij geleidelijk, sessie na sessie, wordt gewerkt aan zelfbevrijding.
Ook zijn oude en ‘vergeten’ littekens prima te behandelen. Het feit dat ze gevoelloos zijn en je er niet meer aan denkt, wil niet zeggen dat de ervaring verwerkt is en in balans is met je systeem.

Resultaten

Een Litteken Balancing behandeling kan de volgende resultaten opleveren:
• Het litteken op de huid zal esthetische verbeteringen vertonen. Het zal zachter, vlakker en minder zichtbaar worden. Het zal niet volledig verdwijnen op een fysiek niveau.
• Pijn, roodheid en jeuk verminderen of verdwijnen.
• Vrede, verzoening en evenwicht op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch.
Vele klanten van Jacqueline hebben zeer speciale en diepgaande ervaringen gehad in haar praktijk. Een aantal voorbeelden: aarding van het lichaam, algemene sereniteit, een volledige zwangerschap kort na de behandeling na een periode van herhaaldelijke vroegtijdige beëindigde zwangerschappen, terugkeer van de menstruele cyclus na twee jaar onderbreking. Het diepe besef dat vrouwen krijgen, is vaak een openbaring en van enorme waarde voor hen. Deze visie heeft een positief effect op hun relatie met zichzelf, met hun kinderen en met hun partners

Tarief & Reservering

Via email is het mogelijk te reserveren.
Het is mogelijk kostenloos en vrijblijvend een kennismakingsafspraak te maken via Zoom. Duur: 15 minuten.
Als het kennismakingsgesprek positief voor je is en je voelt dat ik iets voor je kan betekenen, is het mogelijk een afstands healing af te spreken als mijn studio op Texel te ver weg voor je is.


Tarief consult: 45 euro p/uur voor een consult.

Soms is meerdere keren nodig, soms niet. Dat voel je per keer wat het met je doet en of een volgend consult nodig is voor je.
Het wordt niet vergoed. Ik kan je wel een factuur sturen voor de administratie ovv coaching.

Feedback na een Keizersnee Litteken Balancing sessie

“Ik ben ongelofelijk blij dat ik je heb leren kennen. De ervaring heeft een diepe indruk op me gemaakt. Ik voel soms een kracht in mij opkomen die ik voor het eerst heb ervaren tijdens de healing. Het is een kracht die ik in mijzelf voel en vervolgens uit mijzelf voel komen. Een enorme vrouwenkracht die mij met beide benen op de aarde zet, maar waardoor ik ook in contact ben met mijn wezenlijke kern en waarmee ik in contact kom met de kern van de ander. Het is een heel nieuwe en tegelijkertijd een heel oude kracht. Dank je wel dat je dit in mij geopend hebt.”Jolien Bolhuis Kooijman, verloskundige en moeder van twee kinderen 2006 en 2010 met keizersnee.

Jolien Bolhuis Kooijman, verloskundige en moeder van twee kinderen 2006 en 2010 met keizersnee.

“Verder over de eerste sessie... ik vind het lastig er woorden aan te geven, merk ik. Het heeft erg doorgewerkt. Thema is onveiligheid. Ik merkte dat ik me eigenlijk tijdens de hele sessie onveilig had gevoeld. Thuis heb ik dat heel erg toegelaten. Was ook fijn dat A. daarbij was en me wat kon steunen daarin. Het raakte een hele diepe onveiligheid, waarvan ik niet wist dat ik die in me had. Heel basaal. Voor mij krijgt daardoor mijn keizersnede ook meer een plek. Ik begrijp ineens dat ik een keizersnede heb gehad. Daarvoor begreep mijn lijf het steeds niet. De medische verklaring (kindje te groot en hoofdje lag scheef) maakte steeds geen klik. Dit gevoel van onveiligheid wel. Het is echt een blinde vlek voor me geweest en dringt nu in allerlei facetten tot me door. Ik merk in allerlei dagelijkse situaties ook hoe onveilig ik me eigenlijk voel (en hoe sterk mijn ego zich daarover heen ontwikkeld heeft en ik het dus nooit voelde). Ik probeer nog veiligheid buiten me te zoeken, maar kom steeds uit op dat ik het in mezelf wil vinden. Een bijzonder proces. Dank je wel voor het openen daarvan. 
Verder is mijn litteken nog erg gevoelig en rood en dik/hard. Het heeft me dus nog meer te vertellen of wil nog meer gevoeld worden. Ik probeer er mee te zijn.”

S.A. , moeder van een kind 17 mnd met keizersnee

“Ik vond jouw behandeling heel fijn, en de baby vond dat ook, volgens mij. Nu gaat het ook gewoon goed en probeer nog meer aandacht te geven aan/stil te staan bij m'n baby en mezelf. Ik merk bijv. dat ik op beide zijden kan liggen, terwijl ik eerst niet goed op rechts kon liggen wegens zuurbranden e.d. Nu maakt het niet uit op welke kant ik lig. Het lijkt dus alsof er meer balans is in links/rechts. Vond het ook bijzonder jou ontmoet te hebben. Je doet mooi werk.”
D. Hofman, moeder van een kind 3jr met keizersnee en zwanger van de tweede (7e maand). Twee maanden later is haar kindje via natuurlijke bevalling (VBAC) ter wereld gekomen.
“Het gaat goed. Ik heb even tijd nodig gehad om het te laten bezinken. Ik voel me beter na de behandeling: ik heb meer energie en voel me 'lichter en schoner”.
Moeder van 1° kind 3jr keizersnee
“De behandeling heb ik als prettig ervaren. De dagen erna merkte ik dat ik meer in balans was dan voorheen en dat het ook makkelijker lukte om in dat gevoel te blijven. Wat ik vooraf niet had verwacht, is dat eerdere operaties ook naar voren kwamen en raakvlakken hadden met de keizersnede. Alle (ingrijpende) ervaringen slaan zich op in het lichaam en door aanraking mocht dat weer naar boven komen. Die realisatie, niet alleen in mijn hoofd maar vooral ook in mijn lijf, heb ik als helend ervaren.”
Moeder van 1°kind keizersnee, 2° en 3° kind natuurlijke bevalling
“Zoals ik al aangaf, gebeurt er erg veel in mij sinds afgelopen donderdag. Ik ben klaar om dat stuk helemaal achter me te laten en het voelt ook alsof er een stroom van nieuwe energie op gang is gekomen. Heel bevrijdend :)”
M.S. Moeder van 1° kind 18 mnd keizersnee
“Ik wil je nogmaals bedanken voor de fijne sessie gisteren! Het voelde echt als thuiskomen
en sinds de heling is er minder ruis/waas tussen Gabriël (zoontje) en mij! De ‘drab’ is echt weg, haha! Ik voel veel liefde en voel me goed in contact met mezelf en van daaruit kan ik goed contact maken met anderen en de juiste intuïtieve beslissingen nemen voor alles. Dat is fijn en zeker nu in mijn zwangerschap ter voorbereiding op de bevalling. Ik ben heel blij met de info die boven is gekomen! Het is heel verhelderend geweest! Ik hoop nog een keer een sessie te doen of een workshop of een lezing bij te wonen!”

Jacqueline is een warme vrouw met oprechte interesse in jouw verhaal. Zij is echt een heler en helper. Je voelt je meteen op je gemak bij haar. Zonder oordelen en met veel wijsheid en inzicht, heeft ze mij geholpen. Ik ben door haar bevestigd in wat ik diep van binnen al wist en zo ben ik mijn schuldgevoel over mijn keizersnee kwijt. ‘De ruis’ die er was tussen mijn zoontje en mij ben ik hierdoor kwijt en we hebben een nieuwe start gemaakt. Een healing bij Jacqueline is echt een cadeau aan jezelf, maar indirect ook aan je kind. Ik raad het iedereen aan, je zult echt versteld staan van wat er boven komt als je je openstelt. De emoties die opgeslagen zijn in het litteken, kun je loslaten en zo ontstaat er weer ruimte en frisse energie en gaat het weer of nog meer stromen in jou en tussen jou en je kind.
Haar werkwijze met chakra-oliën werkt ook op onbewust niveau, zodat naar buiten komt aan emoties wat goed is en waar je aan toe bent. Echt heel bijzonder dat ik nu weet dat de keizersnee voor mij en mijn zoontje goed was en dat onze bijzondere band al in een vorig leven is ontstaan en dat dat leven heel duidelijk verband houdt met nu. Ik weet en voel dat dat zo is en Jacqueline heeft ook nog kunnen zeggen met haar heldervoelende kwaliteiten wat voor kind onze zoon is en waarom hij ons als ouders heeft gekozen. Het was een hele waardevolle sessie!!! Bedankt!!!”
W.P., moeder van zoon van 3jr en 18 wk zwanger van tweede kindje

“Het gaat goed hier. De tweede behandeling heeft me ook goed gedaan: ik voel me als mens en partner beter. Ik voel me veel beter na de behandeling: de emotionele pijn en het verdriet is eruit. Ik kan de keizersnede nu accepteren, niet alleen rationeel maar juist gevoelsmatig. Ik kan het nu loslaten. Ik heb meer energie en voel me 'lichter en schoner."

Moeder van een zoon van 3 jaar, geboren via keizersnee.

Copyright Draagbewust.nl ©2020

@